duo Marina Baranova en Murat Coçkun

zaterdag 2 december 2017

foto Baranova en Coskun

Op het programma brengt Marina Baranova allereerst hypersuites van Bach, Haëndel en Rameau en vervolgens  speelt het duo Marina Baranova en Murat Coşkun de  Firebird suite  voor piano en slagwerk. Een ontmoeting van de piano met wereldslagwerk !

Twee populaire en expressieve musici presenteren hun gemeenschappelijke project: “Piano meets World Percussion” – een spannende muzikale dialoog tussen Marina Baranova, die niet alleen als een klassiek pianist naam heeft gemaakt en Murat Coşkun, beschouwd als wereld percussie specialist en een master of frame drums.

Voor studio opnames met de legendarische Giora Feidman kwam het duo voor het eerst samen en er ontstond een duo-programma, waarin het publiek de vonk tussen de piano en frame drums hoorde overslaan. Uit de intensieve samenwerking zijn composities ontstaan voor hun eerste gezamenlijke CD Firebird. Het werk laat de passie en creativiteit van de muzikanten voelen. Baranova en Coşkun inspireren elkaar en beleven hun uiterst veelzijdig muzikaliteit in improvisaties. Ze geven het publiek groove, ritmes en melodieën en maakt er enthousiaste medereizigers van aan een buitengewone muzikale reis.

 Marina Baranova is een uiterst begaafde pianiste die reeds op vijfjarige leeftijd als wonderkind werd ontdekt en uitgroeide tot wereldklasse. Ze studeerde in Duitsland bij onder meer Wladimir Krainew en maakte betoverende Schumann-opnames. Intussen was ze reeds overal ter wereld te horen en vooral te genieten. Met haar recente album, Firebird, bewees ze hoe ze uitheemse  en inheemse klanken op een wonderbaarlijke manier kan verenigen.

Murat Coşkun is een Duitse Percussionist met Turkse origine.  Coşkun is docent op internationale  slagwerk meesterklassen. Hij is lid van het  Ensemble FisFüz en behaalde in  1998 de SWR-Weltmusik-Preis. Deze beroepsmuzikant en orientalist ligt aan de wieg van  nieuwe ontwikkelingen met percussie instrumenten .