duo Agineko

zaterdag 24 maart 2018 

160221 duo ageniko

Duo Agineko is een internationaal bekend kamermuziekensemble. Het duo bestaat sinds 2011 en verenigt de Belgische altviolist Sander Geerts met de Japanse pianiste Yasuko Takahashi.

Na hun officiële debuut als duo schreven ze onmiddellijk enkele internationale kamermuziekprijzen op hun naam. In 2011 de ‘Grand Prix of the International Competition of Young Performers’ in Madeira, Portugal. Ze waren dat jaar ook finalist tijdens de ‘International J. Brahms Competition’ in Pörtschach in Oostenrijk. Een jaar later brachten ze van dezelfde Brahms-competitie de speciale kamermuziekprijs mee naar huis. En in april 2012 behaalden ze zowel de eerste prijs als de speciale prijs voor kamermuziek in Italië tijdens de 22ste editie van de ‘Young Musician International Competition for Chamber Music in Barletta’.

Met virtuositeit en een rijk kleurenpallet nodigt Duo Agineko het publiek uit om mee op zoek te gaan naar de essentie van een componist. De warme en sensuele altviool van Sander krijgt daarbij steevast ondersteuning van Yasuko’s kleurrijke pianospel. Het maakt van elk concert een bijzondere belevenis, ondergedompeld in een sfeer die harten weet te beroeren.

Hun eerste cd ‘Along my Tale’ brachten ze in 2012 uit. In januari 2016 volgde een tweede cd ‘A tribute to Ysaÿe’. Tegelijk verscheen ook een remastered versie van hun debuut-cd met als nieuwe titel ‘Sonatas’. Beide cd’s zijn uitgebracht door Etcetera Records.

Sander is voorts actief als eerste solist van deFilharmonie en in het Roeland Hendrikx Ensemble. Yasuko is ook lid van de Deense soloists association ‘Solistforeningen’.

Duo Agineko speelt een programma onder het motto ‘Weense grootmeesters’ met werk van W.A. Mozart, F. Schubert, G. Mahler en J. Brahms