Izumi pianoduo

zaterdag 30 november 2019 – UITVERKOCHT

Izumi Pianoduo

Zij brengen werk rond de figuur van L. van Beethoven (250ste verjaardag!), namelijk van W.A. Mozart (Mozart was de leraar van Beethoven L.van Beethoven zelf, C. Czerny (Czerny was de leerling van Beethoven) en F. Liszt (Liszt was de leerling van Czerny)

Vanaf het begin van hun bestaan als pianoduo hebben Japanse Kiyotaka IZUMI en Russische Polina CHERNOVA hun persoonlijkheid gevonden in synthese van hun culturen en achtergronden.
Gevormd in 2004 wint het duo al zijn eerste prijs in 2005 tijdens de “Internationale Maria Yudina Wedstrijd voor Pianoduo” in Rusland, gevolgd door  “Internationale Muziek Wedstrijd – Un Ricetto in Music” in Italië (2008), de "TV Music Award" in Frankrijk (2014), en in 2015 winnen ze de "Concours Musical de France" in Frankrijk.
Zij geven concerten in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Zwitserland, Rusland, Thailand en Japan. In 2016 treedt het IZUMI Pianoduo met het Volgograad Staats Symfonieorkest op. Tijdens dit concert spelen zij de concerto’s van W.A. Mozart en F. Poulenc.
​In 2014 heeft het Izumi pianoduo een CD opgenomen met vierhandige werken van R. Schumann. Hun tweede CD verscheen in januari 2018. De album bevat 'Een Midzomernachtdroom' en andere werken voor piano 4-handen van F. Mendelssohn. Het duo werkte samen met Radio Klara aan het project rond E. Satie
en tevens tijdens het Klara in deSingel festival in Antwerpen.
​Naast het interpreteren van standaard duo repertoire, promoot het duo werken van Vlaamse componisten: Emmanuel Durlet, Lodewijk Mortelmans, Arthur De Greef e.a..
​Naast hun concert carrière geven zij ook master classes in Rusland en Thailand.