Edenwood duo

zaterdag 26 juni 2021 (opgelet nieuwe datum !)

Catherine Struys klassieke gitaar - Wouter Vercruysse cello

unnamed

Ze brengen het programma “Romantico” met werk van Armand Coeck , Manuel de Falla , Eric Satie , Raffaele Bellafronte , Enrique Granados , Giorgio Mirto en Mathias Duplessy

Catherine Struys en Wouter Vercruysse: twee gepassioneerde musici die nieuwe paden betreden langs een repertoire waarvan we zelfs niet eens wisten dat het bestond. Een lovenswaardig initiatief van twee geïnspireerde muzikanten die kunnen beroepen op een solide techniek en zich uitdrukken met een poëtische zeggingskracht.”
Laurent Graulus (Musiq’3 – december 2017)

In 2016 besloten gitariste Catherine Struys en cellist Wouter Vercruysse om ook op scene een duo te vormen. Van bij de start spitsten ze zich toe op het verkennen van het originele repertoire voor cello en gitaar.
Het Edenwood Duo werd gecoacht door Sophie Hallynck en Guy Danel. In 2017 werd het duo laureaat in het Concours International Léopold Bellan te Parijs en de ‘revelatie’ op het Internationale Muziekfestival Cap Ferret in Frankrijk.
Edenwood Duo is een graag gehoord ensemble op diverse podia in binnen – en buitenland. Zo brachten ze concerten voor onder meer de Bijloke Gent, het Paleis voor Schone Kunsten Charleroi, 30CC Leuven, Chambre a Part Rijsel, de Royal Academy Londen, Cap Ferret Music Festival en Festival Millesources, Frankrijk.
Het duo werkte mee aan The GCM Project (2017 A Croch’Note Production) met twee nummers en het zorgde ook voor een wereldpremière-opname van de Suite for cello & guitar van Alan Charlton op het album Cloud and Mirrors (2019 Et’Cetera Records). Another Place is de eerste full-cd (2018 A Croch’Note Production).
Lovende recensies over hun CD-opnamen en concerten verschenen in BBC Music Magazin (VK), Gramophone (VK), Larsen (BE), Soundboard (VS), Classical Guitar Magazine (VS), EarRelevant (VS), JWR (CA), Guitar Classique (FR), La Montagne (FR) en Centre Presse (FR).