Anneleen Lenaerts

zaterdag 28 maart 2020 – UITVERKOCHT

Anneleen Lenaerts - works for harp Photo (c) Marco Borggreve Copyright Marco Borggreve

Zij brengt fantasieën uit opera’s en symfonieën van verschillende componisten, waaronder Tchaikovsky, Gounod, Bellini, Smetana 

Anneleen Lenaerts is één van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. In 2010 werd ze benoemd tot Solo Harpiste van de Wiener Philharmoniker.

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Anneleen al een indrukwekkend palmares. Tussen 1997 en 2009 won ze maar liefst 23 prijzen op internationale harpwedstrijden in België, Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, Spanje, USA en Duitsland waaronder de ‘Grand Prix International Lily Laskine’, één van de meest prestigieuze harpwedstrijden ter wereld en de ‘Internationaler Musikwettbewerb der ARD München’ waar ze prijswinnaar werd en winnaar van de Publieksprijs.

Als solist speelde ze met orkesten zoals het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunk, Mozarteum Orchester, Philadelphia Chamber Orchestra, Polish National Radio Orchestra, Collegium Musicum Basel, Brussels Philharmonic, Nationaal Orkest van België ea.

Anneleen maakte haar solodebuut in de Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen, Berliner Philharmonie, Musikverein Wien, Grosses Festspielhaus in Salzburg, Bozar in Brussel, en speelde in festivals zoals het Rheingau Musik Festival, Dresdner Musikfestspiele, Lockenhaus en Aspen Music Festival.

Solo optredens werden opgenomen door oa BBC 3, Bayerischer Rundfunk, Radio France Musique en Deutschlandfunk.

Na een succesvolle CD met Harpconcerti samen met de Brussels Philharmonic, werd Anneleen Exclusive recording Artist voor het label Warner Classics.

Verder is zij Professor harp aan de Universiteit van Maastricht en Faculty Member van het Aspen Music Festival (USA) en Pacific Music Festival (Japan)

Anneleen studeerde Harp aan de Conservatoria van Brussel en Parijs en naast harp ook contrapunt en fuga aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.